
A papaya finom, édes ízű, lágy állagú gyümölcs, melyet Kolumbusz Kristóf az „angyalok gyümölcsének” nevezett.
Nagyon lédús, hiszen 90 százaléka víz. Papaint és más hasznos enzimeket, közel 20-féle aminosavat, B-, C- és E-vitamint, kalciumot, vasat is kimutattak benne. Sok C-vitamint tartalmaz, de ennél is jelentősebb az A-vitamin tartalma.
A papaya termésének húsos részei tejszerű anyagot tartalmaznak, az ebből kinyert papain fehérjebontó enzimet húspuhítóként, továbbá a gyógyászatban emésztést elősegítő gyógyszerek készítésére használják. Az egész növény minden részét felhasználják az orvoslásban, gyógyászatban. Például különböző emésztési zavarokban alkalmazzák, így lehetővé téve a tökéletes emésztést a gyomorsavhiányos emberek számára is. Gyomorsav (sósav) hiányában a fehérje emésztéshez szükséges emberi pepszin nem képes kifejteni teljes mértékben a hatását. Ha túl sok gyomorsav képződik, a papaya természetes savlekötőként megszünteti a gyomorégést.
Mátyás Kevin –
Pár hónapja fogyasztom a terméket, elsősorban diéta kiegészítésére.
Amit észrevettem, hogy azóta sokkal kiszámíthatóbban működik az emésztésem, nincsenek puffadásos tünetek étkezések után.
Mindemellett az íze is nagyon jól hozza az igazi papaya ízt!