A sütőtök rendkívül gazdag A-, B1-, B2-, C-vitaminban, valamint olyan ásványi anyagokban, mint a kálium, a kalcium, magnézium, a foszfor és a vas. Magas béta-karotin tartalma adja a különleges narancssárga színét, ami az A-vitamin provitaminja. A karotin emellett csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, és a koleszterinszint szabályozásában is szerepe van. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően a sütőtök kiváló antioxidáns forrás. A sütőtök rákmegelőző hatással bír, hiszen serkenti a bélmozgást és erősíti az immunrendszert. Ez a szupernövény rendkívül tápláló és egészséges. Mivel rostban gazdag, hígítja a székletet, így sikeresen megkönnyíti és felgyorsítja az anyagcserét, ezáltal kitisztítja a bélrendszert, és sikeresen kihajtja a bélsarat a szervezetből.
Huszar-Szabo Edit –
Ezt a terméket nyáron fogyasztjuk. A kislányomnak is adom mert sokat van kint a napon ,és nem szokott megégni a bőre. Az én tapasztalatom az ,hogy rendszeres fogyasztással kevesebb naptej kell !
varga.fruzsi (megerősített tulajdonos) –
Nagyon szuper termék! Már tavasszal érdemes fogyasztani, elkerülhető vele az első leégés, illetve ha le is ég az ember, gyorsan bebarnul, jobb tőle a bőr védekező képessége 😎😎😎